Від вибору кухонного миття заздрості переважно зручність і функціональність кухні. Тому перед придбанням миття необхідно чітко з'ясувати всі свої побажання потреби та фінансові можливості. Основні критерії, на які варто звертати увагу при виборі кухонного миття:
-розміри та форма
-матеріал
-кількість чаш та форми крила
-тип монтажу
-Варіант виконання
РОЗМІРИ кухонного миття вибирають за габаритами кухонної стільниці, куди вона буде вбудована.
Більшість довжини мийок 40-60 см , але зустрічаються і невеликі мийки до 40 см і навпаки більше 60 см для просторих кухонь і професійних їдалень і ресторанів. Ширина різноманітніша і буває від 20до 120 см. Глибина, як правило, 16-21 см залежно від розмірів миття.
Форми миття також різноманітні та зустрічаються прямокутні, круглі, овальні та у формі трапеції.
МАТЕРІАЛ , з якої роблять кухонні мийки, найчастіше зустрічається з нержавіючої сталі. При покупці звертайте увагу на товщину нержавіючої сталі. Вона повинна бути тонше 0.6 мм. Інакше вона буде легко деформуватися та шуміти від води. Якісна нержавіюча сталь не повинна магнітитися. Матеріал нержавіючої також зустрічається в обробці під декор (мікротектура). Вважається, що мийки в декорі практичніші, т.к. на їх поверхні менше видно патьоки та подряпини. Також вони бувають з полірованої нержавіючої сталі (блискучі) і матові.
Керамічні мийки мають багатший і представницький вигляд, завдяки матеріалу виготовлення. Якісний матеріал під граніт не має запахів при попаданні агресивних середовищ та гарячої води. Такі мийки легко відмиваються від жиру та продуктів харчування і не дряпаються. Такі мийки не шумлять при включенні струменя води. Головне вибирати якісне сертифіковане миття з ім'ям, а не дешевий фальсифікат. При акуратному догляді таке миття може служити довгі роки. Єдиний недолік таких мийок вони бояться сильних ударів твердим предметом. Але стильний вигляд прикрасить дизайн будь-якої кухні. До речі, при покупці гранітного миття , рекомендуємо купувати під неї і кухонний змішувач у такому ж кольорі одного бренду. Т.к. інша торгова марка відрізнятиметься за кольором.
КІЛЬКІСТЬ ЧАШ , як правило підбираються за потребами. Найчастіше зустрічаються миття з однією чашею. Але також стали популярними мийки з двома чашами, з другою невеликою чашею (фруктівницею). Найбільші це мийки з двома чашами та однією маленькою отримувалою (фруктівницею). Також підбираються мийки з різним розміром та формою крила, для сушіння посуду або продуктів, що дуже зручно.
За типом монтажу мийки діляться на врізні , коли мийка монтується в вирізане в стільниці отвір під чашу і зверху роблять монтаж. Також зустрічаються мийки під стільницю , де видно красива текстура зрізу стільниці і миття в стик зі стільницею, на одному рівні, що дуже зручно і красиво.